Δράσεις

COVID ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ!

ΑΣΦΑΛΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΕΝ ΜΕΣΩ COVID-19

 

Η φετινή σχολική χρονιά ξεκινά με αισιοδοξία σε ό,τι αφορά στη δια ζώσης λειτουργία του σχολείου. Τα υγειονομικά μέτρα που ορίζονται από την πολιτεία τηρούνται απαρέγκλιτα, ώστε η παραμονή μας στο σχολείο να είναι ασφαλής.

Έτσι, λοιπόν, εφαρμόζονται τα εξής:

  1. Τα παράθυρα στις αίθουσες παραμένουν ανοικτά καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου.
  2. Οι αίθουσες εκκενώνονται υποχρεωτικά σε κάθε διάλειμμα, ώστε ο αέρας να ανανεώνεται και οι μαθητές/τριες κατεβαίνουν στην αυλή, όπου μπορούν να πάρουν το κολατσιό τους κρατώντας τις απαραίτητες αποστάσεις μεταξύ τους.
  3. Η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους χώρους του σχολείου.
  4. Σε κάθε αίθουσα υπάρχει αντισηπτικό διαθέσιμο για όλους/ες τους/τις μαθητές/τριες.
  5. Η προσέλευση των μαθητών/τριών στο σχολείο κάθε Τρίτη και Παρασκευή γίνεται με την επίδειξη αρνητικού αποτελέσματος self-test, το οποίο έχει διενεργηθεί έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο ή κάρτας νόσησης ή πιστοποιητικού εμβολιασμού. Το αποτέλεσμα του self-test είναι υποχρεωτικό να δηλώνεται στην πλατφόρμα edupass.gov.gr
  6. Έχουμε καθημερινή επικοινωνία με τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών/τριών που απουσιάζουν, ώστε στην περίπτωση που εμφανισθεί κρούσμα στο σχολείο να γίνει άμεσα η ιχνηλάτηση και να προληφθεί η διασπορά του ιού.


Δεν μας χαρακτηρίζει ο φόβος, αλλά η συνεπής και υπεύθυνη τήρηση των μέτρων προστασίας. Με την καλή συνεργασία των γονέων και κηδεμόνων, των μαθητών/τριών, των εκπαιδευτικών και του προσωπικού του σχολείου μας ελπίζουμε και ευχόμαστε η φετινή σχολική χρονιά να είναι ασφαλής, γεμάτη υγεία, δράση και δημιουργία!